BLUE LIFE

   BLUE LIFE este cel mai ambițios proiect al asociației noastre, proiectul de suflet dar și de mare necesitate pentru comunitate. Acest proiect are o componentă de investiție, foarte importantă pentru beneficiari și pentru consolidarea unei locații fixe și permanente și anume: existența unei clădiri cu destinația de centru de zi pentru copiii cu autism și a unui mijloc de transport. Din păcate, asociația nu a reușit să strângă bugetul necesar acestei investiții  - și doar pentru funcționarea lui - și din acest punct de vedere considerăm proiectul aflat în curs de finalizare.

   După aproximativ 8 ani de funcționare și de experiență, cu multe obstacole și greutăți, cu multe bucurii și realizări, cu zâmbete și lacrimi, a Centrului de zi pentru copiii cu autism "Lumea Spiridușilor" aflat în chirie, am decis că înființarea unui centru privat în proprietatea asociației, ar ajuta beneficiarii actuali și viitori să ne găsească ușor, să dispunem o locație fixă și permanentă, să-l amenajăm la standardele europene și necesare terapiilor copiilor cu TSA și să eliminăm grijile și costurile foarte mari cu mutarea dintr-o locație în alta - și am plecat de la culoarea albastră, culoare internațională a autismului, și am creat o metaforă copiii cu autism trăiesc o viață albastră (blue life). 

   Centrul de zi pentru copiii cu autism BLUE LIFE, are nevoie de susținere financiară în vederea achiziționării spațiului, a microbuzului și a cheltuielilor necesare funcționării zilnice.Valoarea totală a investiției este de 708.000 Euro

   Terapiile de recuperare pentru copiii cu TSA – tulburări din spectrul autismului, necesită și activități în aer liber, în parcuri, restaurante, muzee, cinema, grădină botanică, grădina zoologică, diferite excursii la munte, la mare.

   În cadrul acestui proiect, desfășurăm și alte proiecte complementare: 

  • „Caravana evaluatorilor neuropsihologici”, proiect aflat la a treia ediție, ce are drept scop diagnosticarea precoce a copiilor cu vârste cuprinse între 1-3 ani;

  •  HELP! "Spiridușii au nevoie de TINE", proiect de terapii personalizate de 1 la 1, oferite în mod GRATUIT, pentru copiii diagnosticați cu TSA și care provin din familii dezavantajate financiar, aflat în anul opt de implementare.

  • „Șanse la demnitate, la o viață incluzivă”, proiect aflat la prima sa ediție, în parteneriat cu Direcția de Asistență Educațională Ilfov, prin intermediul căruia promovăm educația timpurie și incluzivă.

   Partenerii proiectului sunt: NUCLEARELECTRICA, TRANSELECTRICA, FUNDAȚIA ARBITRII ELEGANȚEI, BANCA TRANSILVANIEI, DNATA, KZ CREATIVE, DEPOGAZ, ROMPETROL, S.I.F. TRANSILVANIA, HESPER, D.S.E CONSULTING.