CE ESTE AUTISMUL?

 

   Autismul este o tulburare caracterizată de scăderea capacității de a interacționa pe plan social și de a comunica, de comportament stereotip și repetitiv, cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani – o incapacitate complexă a evoluției, care apare în mod tipic în primii 3 ani a vieții, rezultatul unei ”dezordini neurologice” care afectează funcționalitatea normală a creierului, oprind evoluția în ariile interacțiunii sociale și a abilității de a comunica.
    Autismul apare de 4 ori mai des la băieți decât la fete.Atât copiii cât și adulții au greutăți cu comunicarea verbală cât și cu cea non-verbală.
    Efectele pe termen lung ale autismului depind de gravitatea simptomelor și cât de repede a fost începută terapia de recuperare. Autismul este cea mai gravă formă a manifestării anomaliilor în dezvoltarea individului, care afectează abilitatea omului de a intra în contact cu ceilalți, caracterizându-se printr-o dificultate de a răspunde la contactele sociale și de a comunica.
   Autismul este :
- o tulburare de dezvoltare care afectează trei arii: comunicarea, socializarea și imaginația
- cu origine cerebrală și în general prezent de la naștere, o tulburare neurobiologică
- “epidemic”: conform ultimelor cercetări, 1 din 35 de copii este autist (American Journal of Psychiatry)
- o tulburare pe toată durata vieții

 

 

 

© 2014 by Coaching - Life Coach 4 TRANSformation

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube