Sfaturi...sugestii...pentru creșterea copilul cu TSA ( Tulburări din Spectrul Autismului)

   Probabilitatea de a petrece foarte mult timp, gîndindu-vă la viitorul copilului dumneavoastră, este atît de mare, încît uneori, poate, uitați să vă focusați pe soluții. Terapiile și tratamentul medicamentos prescris de către medicul specialist, au rolul lor și îi ajută pe copii, dar în viața de zi cu zi, dumneavoastră puteți face o mulțime de lucruri care îl pot ajuta foarte mult pe copilul dvs.

1.   Fiți focusați pe pozitiv!Cum? La fel ca proprii dvs copii, care răspund foarte bine la întăririle pozitive, atunci cînd ei sunt lăudați pentru comportamentul lor, pentru că ceea ce fac este bine.

   Fiți specifici, astfel încît copilul să știe exact ce comportament vă place și recompensați de fiecare dată cînd apare comportamentul dorit, pînă cînd acesta devine automat în activitățile curente - de exemplu spălatul pe dinți.

     Premiați copilul pentru ceea ce este el sau ea și asta este cheia. Fiecare copil este unic și este important pentru el să simtă că este iubit, acceptat!

2.   Persoanelor din spectru, le place rutina. Din această perspectivă, este important să rămîneți consecvent, calm și blînd și să repetați îndrumările, astfel încît să poată practica ceea ce învață în terapie. Păstrați o strînsă legătură cu profesorii, terapeuții și aplicați acasă cu copilul, un set similar de îndrumări, metode, tehnici. Sunteți co-terapeutul copilul dvs!

 

3.   În programul de terapie de acasă, include joaca...jucați-vă cu copilul dvs. Acest lucru presupune să identificați cîteva activități care par a fi pură distracție și mai puțină terapie. Copilul reușește să se deschidă mai bine și astfel poate exista o mai bună conexiune, o mai bună relație - de exemplu spălatul pe dinți la păpușă.

4.   Oferiți-i timp! Cu siguranță ați încercat o mulțime de tehnici, tratamente, metode și abordări diferite pînă v-ați dat seama ce este cel mai bine pentru copilul dvs. Rămîneți pozitivi și nu vă descurajați, chiar dacă nu răspund bine la o anumită metodă.

5.   Luați-vă copilul cu dvs în activitățile cotidiene. Uneori, comportamentul copilului poate fi imprevizibil și atunci există tendința din partea dvs, să nu îl expuneți în anumite situații. Dar...dacă alegeți să vă luați copilul la cumpărături, la plimbare în parc, la alte treburi administrative, atunci îl ajutați să se obișnuiască cu lumea înconjurătoare, chiar dacă este mai dificil la început. Oferiți-i timp, fiți consecvent, calm și blînd.

6.   Și dumneavoastră aveți nevoie de sprijin și atunci cereți ajutor, iar persoanele care vă pot ajuta sunt:terapeuții, alte familii cu copii, grupurile de suport, propria familie, prieteni, consilierea individuală sau familială. Gîndiți-vă la ceea ce vă poate face viața mai ușoară și cereți ajutor!

 

7.   Permiteți altei persoane să aibă grijă de copilul dvs si această persoană poate fi un terapeut, un membru al familiei, un psihopedagog, un educator. Acesta este momentul în care dvs puteți lua o pauză și puteți desfășura anumite activități care vă restabilește sănătatea și care vă "reîncarcă" bateriile cu energia atît de necesară activităților cotidiene. 

© 2014 by Coaching - Life Coach 4 TRANSformation

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube